Metacue IT Innovation

Metacue IT Innovation, Box 7127, 907 04 Umeå

Någon måste ju se till att det fungerar också

Innovation

Kreativ innovation på webben, vad innebär egentligen det? Det innebär helt enkelt att vi försöker utforska och designa nya typer av lösningar för webben som på ett eller annat sätt är nyskapande. Innovation handlar för oss exempelvis om att hitta nya sätt att lösa gamla problem, eller att hitta nya användningsområden för traditionella tekniker.

Waxbook

Waxbook är ett community för längdskidåkare med fokus på skidvallning. I december 2008 inleddes ett samarbete med Umeå universitet där de vill titta närmare på hur en användardriven webbmiljö designas och utvecklas och hur man kan representera stora datamängder på nya sätt och där användare ges nya sätt att interagera. Både med varandra och med informationen i sig. Waxbook släpptes som en publik betaversion i september 2009.
Tekniker: XHTML, CSS, AJAX, JavaScript, PHP, MySQL.
Länk: www.waxbook.se

Livegrounds

Livegrounds är ett plugin till Wordpress som låter besökare på en blogg interagera live via ett grafiskt gränssnitt. Metacue utvecklade delar i den bakomliggande tekniska plattformen och multichat-funktionen som gör att man kan chatta med flera personer samtidigt.
Tekniker: XHTML, HTML5, CSS, AJAX, JavaScript, PHP, MySQL. Länk: www.livegrounds.com

Projekt 03

Detta projekt ligger oss varmt om hjärtat då det knyter an till musikens värld. Det är ett i allra högsta grad nischat projekt som vänder sig mot de som är riktigt intresserade av några specifika områden inom musikbranschen. Vi kan faktiskt säga att vi än så länge är först i världen med denna idé! Projektet kräver dock stora utvecklingsresurser, men vi hoppas kunna hitta tid i någon bortglömd tidsgarderob för detta projekt också!
Tekniker: XHTML, SVG, CSS, AJAX, JavaScript, PHP, MySQL.

En smygtitt...

  • Innovation in progress
  • Innovation in progress
  • Innovation in progress
  • Innovation in progress
  • Innovation in progress